ID-10063909

Heb je er weleens bij stilgestaan wat water drinken voor jouw lichaam betekent?

Wat het voor jouw gezondheid betekent?

Het feit dat wij voor meer dan 90 procent uit water bestaan is heel erg belangrijk voor ons bestaan. Er zijn veel verschillende redenen waarom we water nodig hebben, maar meestal drinken we iets anders.

ID-100204712

Feit: water is vloeibaar, maar dat betekent niet dat alles wat vloeibaar is hetzelfde is als water. We hebben water nodig om ons lichaam te reinigen, niet zomaar een vloeistof. Alle cellen in ons lichaam hebben water nodig om te doen wat ze moeten doen. Water zou neutraal moeten zijn, maar met alles wat er in ons water wordt gedumpt en uiteindelijk in ons drinkwater terecht komt moeten we oppassen wat we drinken.

En als jouw lokale bestuurders zeggen dat ze jou van het beste drinkwater voorzien dat er bestaat, moet je dat uitleggen als ‘het beste drinkwater dat zij ons willen verschaffen.’ We weten allemaal dat door alle vervuiling waar we tegenwoordig mee te maken hebben het moeilijk is om het water te reinigen. En moeilijk betekent ook duur.

ID-100193126

Het is een feit dat er geen andere vloeistof bestaat dan water, om alle verschillende functies die nodig zijn voor ons lichaam te kunnen vervullen.

Zodra er iets aan dat water wordt toegevoegd zal ons lichaam daar op een bepaalde manier op reageren. Voeg suiker eraan toe en ons lichaam zal het beschouwen als voedsel, voeg er gember aan toe en ons lichaam zal het gebruiken om zich te reinigen, enz.,enz. We moeten dus erg voorzichtig zijn wat we met ons water doen.

Wat ik iedereen aanraadt die zijn gezondheid wil veranderen, is: begin met het veranderen van je drinkgewoonten (water). Je gezondheid veranderen, betekent je vitaliteit terugkrijgen. Je vitaliteit terugkrijgen en het hoogst haalbare niveau van die vitaliteit bewaren, betekent dat je je levensstijl moet veranderen.

Iedereen zal je adviezen geven over het drinken van water. Drink 1,5 tot 2 liter per dag, is het eerste dat je zult horen. Maar ze vertellen daar nooit bij dat je GEEN ijskoud water moet drinken. Waarom niet? Stel je voor dat je maag een grote soepkom is die je lichaam op een constante temperatuur probeert te houden. Iedere keer dat je er een halve liter ijskoud water in die kom giet, kost het je lichaam heel veel energie om de soep op een constante temperatuur te houden. En dat is slecht voor je hele lichaam.

Als je die hoeveelheid water drinkt moet je die over de hele dag EN avond verspreiden. Ik bedoel, dat wanneer je je ’s avonds realiseert dat je vergeten bent om je liter water te drinken, je dat niet kunt goedmaken door die liter in één keer achter elkaar ‘s avonds te drinken. Want je bent geen kameel, je kunt het niet opslaan op je rug.

En nog een opmerking die ik wil maken: wees verstandig wat voor soort water je kiest om te drinken. Koolzuurhoudend water, in welke vorm of smaak ook, is uitgesloten. Dat betekent, drink alleen water zonder prik. Wees heel selectief als je gebotteld water drinkt, want als het in een plastic fles zit, kun je er de donder op zeggen, dat het water niet zo ‘schoon en gezond’ is als de advertentie je wil doen geloven.

Er zijn allerlei dure en goedkopere manieren om jezelf op goed drinkwater te trakteren.

Ik zal daar later dieper op ingaan.

Zorg goed voor jezelf en droog niet uit.

ID-100145952

4 Comments

 • Praktijk Pure Different Posted 22 november 2015 16:01

  Een mooie blog 🙂 Klopt helemaal!

  Dranken op lichaamstemperatuur zijn altijd beter en daarnaast is het zeker van essentieel belang om zorgvuldige keuzes te maken in het type vloeistof, maar ook waarin het gebotteld zit (phyto-oestrogenen e.d.). Ik ben weleens bij een seminar geweest en daar lieten ze zien hoeveel anorganische materialen in kraanwater zat (gebotteld water is vaak kraanwater). Heel veel anorganische materialen……een troebel gebeuren was dat. Na deze bewustwording hebben we in huis een installatie geplaatst, wat 99,9% van de anorganische materialen, maar ook bacteriën en medicijnresten eruit filtert. Ook in de douche filters geplaatst. PH (boven de 7,4) & mineralenfilters geplaatst. Resultaat, heerlijk schoon water. Verder verbetert je algehele gezondheid (ook glanzend haar).

  Even terugkomend op uw blog………een erg leuke en humoristische blog heeft u geschreven 🙂

  • Wim Telgt Posted 22 november 2015 22:09

   dank je wel

 • willeke Posted 5 april 2016 07:58

  Wat kan ik aanschaffen om het water te filteren? Er is zoveel op de markt en dan ook nog eens zoveel tegenstrijdige info. Ik wil bv ook fluor eruit kunnen filteren.

  • Wim Telgt Posted 11 april 2016 21:22

   Hoi Willeke, ik zou je aanraden om contact op te nemen met Mazarine van Kangen Water experience. dit is haar mailadres. mihulskamp@outlook.com. Zij weet er alles van.

   met vriendelijke groet,
   Wim Telgt

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *