Hallo & Welkom

WIE IK BEN

Mijn naam is Wim Telgt en mijn geboorte in 1956 was iets speciaals, vooral voor het kraamkliniek waar ik geboren ben, omdat ik het eerste donkere kind was dat daar werd geboren. Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam, de stad was mijn speeltuin en ik heb alles gedaan wat je maar kunt bedenken, ik was een beetje een ‘Pietje Bell’.

Nadat ik mijn HAVO-diploma had behaald, ben ik begonnen met de opleiding tot Gymnastiekleraar in Den Haag, omdat ik altijd een grote interesse had in de sport. Direct na dat ik was afgestudeerd, ben ik meteen verder gaan studeren om een Fysiotherapeut te worden.

Na afgestudeerd te zijn ben ik direct begonnen met de opleiding om een Manueel Therapeut te worden. Na drie jaar ben ik gestopt met de opleiding omdat het mijn idee van behandeling niet helemaal weerspiegelde, maar ik heb er veel geleerd. Ik ben toen begonnen te werken als Sportfysiotherapeut, wat op dat moment de ideale combinatie van behandeling leek te zijn. Maar ik voelde altijd dat er iets ontbrak.

Ik had veel kennis opgedaan over de menselijke lichaam en het behandelen daarvan, maar ik wilde deze kennis in beeld brengen om individuen als geheel te behandelen en niet alleen hun symptomen. Na enkele toegepaste-psychologie cursussen maakte ik de overstap naar het “alternatieve circuit”. Persoonlijk noem ik het liever het “complementaire circuit”.

Eerst werd ik Orthomoleculair Voedingsadviseur en daarna verdiepte ik me in de theorie van de kwantumfysica. Vervolgens ben ik begonnen met de opleidingen om Acupuncturist, Herbalist en Allergietherapeut te worden. Aan het Lotus Instituut van Lilian Pearl-Bridges heb daarna mijn Master of Face Reading-certificering behaald.

WAAROM IK DOE WAT IK DOE

Er wordt mij vaak gevraagd waarom ik zo gedreven ben in wat ik doe. Dan moet ik terug naar een tweetal ervaringen in mijn jeugd. Toen ik een jongetje van 6-jaar was heb ik een schooljaar moeten missen. In dat jaar heb ik 20 weken in het ziekenhuis gelegen met een gipscorset van mijn oksel tot aan mijn enkel. Die tijd van immobiliteit blijkt achteraf een grote fout te zijn geweest. Volgens de dienstdoende chirurg zou ik namelijk nooit kunnen rennen en springen. En voorspelde hij dat ik voor mijn 18e invalide in een rolstoel zou zitten.

Mijn tweede ervaring was het overlijden van mijn grootmoeder. Bij ons gezin is er een vorm van sikkelcelanemie. Dit is een afwijking van de rode bloedlichaampjes wat vooralsnog alleen voorkomt bij mensen die hun wortels hebben liggen in o.a Afrika, Zuid-of Midden-Amerika en Caraïbische eilanden. Maar als oudste van de 3 kinderen van het gezin, ben ik de enige die het niet heeft. Daarnaast hebben ze ook favisme, dat is een Vit D6 deficiëntie waardoor ze allerlei allergieën hebben.

Toen mijn grootmoeder een kleine chirurgische ingreep moest ondergaan, hebben mijn ouders de chirurg van tevoren gewaarschuwd dat door de sikkelcel en favisme mijn grootmoeder allergisch was voor penicilline. Hij deed met zijn onwetendheid dit af als ’fabeltjes uit de jungle’. Ja en je raadt het al, ze kreeg penicilline, raakte in coma en is overleden. Met als gevolg dat ik op mijn 9e jaar rondliep met een schuldgevoel. Ik voelde namelijk en had ook van tevoren gezegd, dat het niet goed zou gaan.

MIJN DRIVE

Vanaf dat moment heb ik duidelijk gevoeld dat ik mensen moest helpen om beter te worden en ook te voorkomen dat ze ziek zouden worden. Mijn eigen ervaringen met de reguliere gezondheidszorg, waarbij alleen wegpoetsen van symptomen de norm is, heeft mijn drang om te zoeken naar de oorzaak van de klachten, alleen maar vergroot.

Met mijn overtuiging dat energie de basis is van alles, was de keuze makkelijk gemaakt om door middel van acupunctuur, allergie therapie technieken en kinesiologie, tot de kernoorzaak en een oplossing te komen .

En nu na 35 jaar werken in de gezondheidssector, waarvan 20 jaar werken met energie, zijn de ervaringen, resultaten van de behandelingen de grote motivatie om door te gaan en mij nog meer te verdiepen in alles wat met energie te maken heeft.

Mijn eigen ‘talenten’, waaronder het kunnen voelen van energie en het healen daarmee, is in de jaren sterker geworden. De resultaten van westerse onderzoeken naar energie, energie in de acupunctuur, energie in de natuur, zorgen ervoor dat steeds meer mensen zich bewust worden dat er meer is tussen hemel en aarde.

MIJN MISSIE

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen weer in contact te brengen met de Universele energie waarmee hun eigen energie weer kan gaan stromen. Eenmaal in bewust contact met je eigen energie kan het zelfhelend vermogen, dat wij allemaal hebben, weer optimaal gaat functioneren. En daar gaat het mij om.

Een andere stap die ik ook heb gezet is dat ik mijn rol als instructeur weer heb opgepakt om mijn kennis te delen met het grotere publiek, om collega’s op te leiden tot allergietherapeuten en om kleine groepstrainingen voor geïnteresseerde individuen te geven.

Als u vragen heeft over hoe ik u kan helpen of meer zou willen weten over de trainingen die ik aanbied, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Met vriendelijke groet,
Wim Telgt

 

 

DIPLOMA’S

Havo Wolfert van Borschelen                                            1975 geslaagd      Rotterdam

Haagse Academie Lichamelijk Opvoeding.                     1980 geslaagd      Den Haag

Academie voor Fysiotherapie Leffelaar.                          1984 geslaagd      Amsterdam

Manuele Therapie. SOMT                                                  1987 afgebroken   Eindhoven

Ortho. Molec.voedingsadviseur.                                       1988   geslaagd    Amsterdam

Psych. Deelcertificaten.                                                     2001  geslaagd     Amsterdam

Acupunctuur/Herbalist TCMA.                                         2003 geslaagd     Amsterdam

N.A.E.T. Allergietherapeut.                                                2001 geslaagd    Los Angeles

Face Reading Lotus Institute                                             2012 geslaagd     Copenhagen Seattle