Mijn naam is Wim Telgt

Ik ben in 1956 in Rotterdam geboren en getogen. Mijn geboorte was iets bijzonders, zeker voor de kraamkliniek, want ik was het eerste donkere kind dat daar geboren werd. Rotterdam was mijn speelplaats en ik heb alles gedaan wat je als een soort Pietje Bell kon verzinnen.

Mijn middelbare schoolperiode was een feest, ik kon goed leren, dus dat deed ik weinig. Het enige dat ik heel fanatiek en consequent deed was sporten en uitgaan.

Nadat ik mijn HAVO-diploma had behaald ben ik begonnen met de opleiding tot gymnastiek-leraar in Den Haag. Geslaagd. Gelijk doorgegaan met de opleiding om Fysiotherapeut te worden. In Amsterdam, dat was een nog groter feest want door veel vrije tijd en vrijstellingen kon ik gaan lesgeven bij de universiteit en later op de opleiding zelf. Nadat ik dit afgerond had mocht ik beginnen met de opleiding om Manueel Therapeut te worden. Hier ben ik na drie jaar mee gestopt omdat het niet helemaal aansloot op mijn idee van behandelen, maar ik heb er wel heel veel kennis opgedaan.

Ik ben aan de slag gegaan als sport-fysiotherapeut, dat was toen voor mij de ideale combinatie. Maar ik miste nog iets. Na een paar cursussen toegepaste psychologie, heb ik de overstap gemaakt naar het ‘alternatieve circuit’. Persoonlijk noem ik het liever het ‘complementaire circuit’. Eerst ben ik orthomoleculair voedingsadviseur geworden en daarna heb ik mij in een soort stroomversnelling verdiept in de quantumfysica theorie. Aansluitend ben ik begonnen met de opleiding om acupuncturist te worden en ook met de opleiding om allergietherapeut te worden. Mijn laatste opleiding tot nu toe was in Copenhagen bij Lotus Instituut van Lilian Pearl-Bridges. Daar behaalde ik mijn titel Master Facereading. De volgende cursus is een herhaling en uitbreiding, namelijk Chinese kruiden.

Nu na 35 jaar maak ik de stap om deze kennis en ervaring naar buiten uit te dragen voor een groter publiek. En daarvoor wil ik onder meer de sociale media gaan gebruiken. Ik ga ook weer mijn rol van instructeur oppakken en mensen opleiden in de technieken van de allergietherapie.

Mochten er vragen zijn, aarzel vooral niet om contact met mij op te nemen.

Vriendelijke groet,

Wim Telgt