Over mij

Mijn naam is Wim Telgt. Ik ben je therapeut.

Na het afronden van de middelbare school ben ik de opleiding tot gymnastiek leraar gaan volgen. Na het afgestuderen ben ik direct begonnen met de studie om fysiotherapeut te worden, om daarna drie jaar bezig te zijn met de opleiding om manueel therapeut te worden. Die heb ik niet afgemaakt. Na een aantal omzwervingen ben ik op het pad van de Acupunctuur, de Allergie Eliminatie Therapie en Facereading gekomen. 

 

Mijn Afrikaans-Surinaamse roots, en de door mijn ouders meegekregen interesse over mijn afkomst, hebben er voor gezorgd dat mijn werk een blend is geworden van die kennis en alles wat ik op mijn pad ben tegen gekomen. 

Behalve het geven van behandelingen leid ik al 20 jaar collega’s op om Allergietherapeut en Facereader te worden.         

 

Als acupuncturist heb ik mij gespecialiseerd in het elimineren van Allergieën en in Facereading. Het elimineren van allergieën heeft een heel breed gebied. Het zijn allergieën op environmental (omgevings) gebied, daar onder vallen bijv. hooikoorts, huisstof, allergieën voor dieren kort gezegd alles wat je lichaam van buiten af beïnvloed.

Dan hebben we de allergieën die ontstaan zijn de door alles die je eet of drinkt, maar ook reacties van je organen op bepaalde processen in je lichaam. Bijvoorbeeld de manier waarop je lichaam omgaat met hormonen, bijv PMS, maar ook aandoeningen zoals M.Crohn, of Colitis Ulcerosa. En als laatste van het gebied de allergische reacties op emotioneel gebied, bijvoorbeeld, faalangst, gestagneerde frustratie gestagneerd verdriet. De symptomen kunnen zich zichtbaar maken op verschillende manieren. Zoals eczeem, darmklachten, overmatig zweten, chronische vermoeidheid, etc.

 

Het is misschien goed om te weten dat de meeste onverklaarbare klachten hun oorsprong hebben in een allergische reactie. Vijfennegentig procent van de behandeling worden succesvol afgesloten. Bij de overige vijf procent is er een significante verbetering.

foto Wim telgt.jpeg