Het is oorlog bij ons thuis!

ID-10020491

We hebben suiker de oorlog verklaard. We hebben besloten dat de beste manier om onze levensstijl te veranderen bestaat uit het nemen van drastische besluiten te nemen.

Dus, geen suiker.

Dat is de eerste stap en het is een grote stap, want suiker is overal waar je maar kijkt. En het is ongelooflijk hoe verslaafd we eigenlijk zijn. Iedereen was geïrriteerd, voelde zich moe en toen we onszelf trakteerden op een ijsje als toetje voelden we ons bijna ziek.

Maar, belangrijker: we blijven suiker vermijden. Want het is vergif!

ID-10086056

Maar wat is er dan zo verkeerd aan suiker? Nou, zolang het suiker is dat  afkomstig is van vers fruit, dan is het goed. Maar geraffineerde suiker in welke vorm dan ook is slecht voor ons lichaam. En niet slechts een enkele keer. NEE, altijd, behalve als het van water of fruit komt. Zoals Dr. R. Lustig uitlegt (www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM) in zijn betoog: suiker is vergif en we zijn er bijna allemaal aan verslaafd. En zoals bij de meeste verslaafden, we kunnen er niet mee stoppen. Het maakt ons ziek en uiteindelijk gaan we eraan dood. En weet je wat de voedingsindustrie heeft gedaan om het makkelijker voor ons te maken? Ze hebben kunstmatige suikers gemaakt.

ID-100250053

O, sorry, wist je niet dat het was om ons te helpen? Jazeker, van de wal in de sloot. Het helpt ons namelijk om nog verslaafder en zieker te worden.

Echte suiker heeft één positieve eigenschap: het laat je merken wanneer je lichaam er meer dan genoeg van heeft binnengekregen. Je voelt je misselijk, misschien krijg je hoofdpijn, hoe dan ook voel je iets. Kunstmatige suiker heeft die eigenschap niet, dus je zult ervan blijven eten. Je raakt nooit verzadigd. Bovendien, zorgt die overmatige inname van die kunstmatige (chemische) suikers ervoor dat zich in jouw darmen een chemische stof vormt, die formaldehyde heet.

Google het maar, formaldehyde is een stof die gebruikt wordt om organen en lichaamsdelen te conserveren voor, bijvoorbeeld, onderzoek in een laboratorium.  (9nl.wikipedia.org/wiki/

Formaldehyde

Dus, als je het van de zonnige kant bekijkt, is het op een bepaalde manier een van de beste anti-aging methoden die we kunnen toepassen, omdat we zo al vanaf een zeer jonge leeftijd beginnen met ons lichaam te conserveren.

Jammer alleen, dat het ons lichaam ervan weerhoudt om gezond te worden voordat we geconserveerd worden.

Maar goed, nu even serieus, het is waar wat Dr. Lustig vertelt, suiker is het gevaarlijkste voedingssupplement dat we dagelijks tot ons nemen.

En als je een gezond en dus tegelijkertijd een rijk leven wilt, begin dan met suiker zoveel mogelijk te vermijden. Het zal je leven veranderen. Het zal je smaak veranderen, je zult in staat zijn om de originele smaken weer te proeven.

Maar het zal je lichaam vooral in staat stellen om zich te ontdoen van al het vergif dat jouw verslaving in stand houdt.

Dat was het voor vandaag, tot de volgende keer.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *