We doen het allemaal.

Bijna iedereen heeft het wel eens gezegd: ’ ik kan het aan je gezicht zien”, of: ‘ ik zie het in je ogen” Face Reading is een eeuwenoude techniek die de tand des tijds met vlag en wimpel heeft doorstaan. Sterker nog, er is weer interesse in deze manier om onze medemens te kunnen doorgronden.

Hoe werkt het?

Volgens de Traditionele Chinese Medische filosofie functioneert de mens op basis van de twaalf organen en hun connectie via de meridianen. Die twaalf organen manifesteren zich op verschillende plekken aan de oppervlakte, waaronder het gezicht.

Alle twaalf belangrijke organen zijn verdeeld over de vijf elementen en daardoor verbonden aan een van de vijf basis emoties. Te weten Vreugde, Overdenken, Verdriet, Angst en Drive. Dat betekent dat al die organen verbonden zijn met een van deze specifieke emoties. Wat je dus in het gezicht kan zien, is een projectie van wat de energetische status van het orgaan is. Zowel op fysiek als emotioneel vlak. Wat je in het gezicht ziet is geen momentopname, maar een weerspiegeling van een energie die al langere tijd door het lichaam wordt ingezet. En als het lichaam een langere tijd in bepaalde situaties dezelfde emotie gebruikt, betekent het dat die manier van uiten een karaktertrek is geworden. Vooral de ogen geven veel informatie over de zielsgesteldheid.

Wat kan je er mee?

Door de combinatie van de uitingen in het gezicht is de algehele energetische staat van het lichaam af te lezen, waardoor het indicaties geeft van wat de klachten zijn en wat er nog mogelijk aan klachten kan ontstaan. Het gezicht geeft de emotionele situatie weer waarin de persoon zich bevindt. Je kunt door de locatie van de verschillende ‘littekens’ lezen wanneer de traumatische momenten zich hebben voorgedaan. Wat een hulpmiddel kan zijn bij het oplossen van diverse problemen. Het moge duidelijk zijn dat Face Reading vooral bij emotionele klachten de cliënt inzicht kan geven in de manier waarop hij of zij op anderen over komt.

Meer weten of kennismaken met Facereading? Probeer een basis facereading op afstand!