Astma, hooikoorts, voedselintolerantie, eczeem, een prikkelbare darm, maar ook de kenmerken die bij de diagnose ADHD worden gezien. Het kunnen klachten zijn die op een allergie duiden.

Allergie kàn de boosdoener zijn als iemand al lange tijd kampt met vage klachten als jeuk, misselijkheid, hoesten of vermoeidheid, waarvoor een diagnose niet te vinden is.

Het succes van de behandeling ligt in het weer optimaal laten functioneren van het immuunsysteem. Ons immuunsysteem kan worden verstoord door invloeden (energieën) waar we mee in aanraking komen, zoals voeding, geluid, straling of emoties.

Maar ook kleuren, geuren en materialen horen daarbij. Soms kan het zelfs gaan om een levensbedreigende reactie, bijvoorbeeld bij een wespensteek, het eten van pinda’s of van schaal-of schelpdieren. Gedragsstoornissen bij kinderen, zoals autisme en ADHD kunnen voedsel gerelateerd zijn. Maar iemand kan ook negatief reageren op eigen zweet, of bijvoorbeeld allergisch zijn voor water. Als het immuunsysteem verzwakt is kunnen ook deze zaken ‘een kortsluiting in het systeem’ veroorzaken met een allergische reactie als gevolg. En wellicht zal niet iedereen het zich realiseren, maar een verschijnsel als ‘voorjaarsmoeheid’ is óók een allergische reactie: het ontbreken van kracht en energie is te wijten aan een verzwakt immuunsysteem. Als dat –met een BBA-behandeling – weer op poten gezet wordt, is het leed geleden!

De methode is volkomen pijnloos. Ik zoek, door middel van testen, welke stof/energie de allergie veroorzaakt. Vervolgens wordt de patiënt in contact gebracht met deze ‘veroorzaker’. Dit contact bestaat uit het vasthouden van een buisje geladen met de energie van de ‘veroorzaker’, waarvan de lading vele malen hoger is dan de eigen lichaamsenergie. Tegelijkertijd stimuleer ik via de rug een meridiaan van de patiënt. Zo deblokkeer ik het ‘op slot geschoten’ systeem, met als resultaat dat de energie onbelemmerd door het lichaam kan stromen en krachtig genoeg is om de allergie te bestrijden.

Gedurende 25 uur na de behandeling moet de patiënt contact met de allergie veroorzaker vermijden.

Daarna is het immuunsysteem weer in balans waardoor het lichaam de ‘boosdoener’ probleemloos verdraagt.

Er is altijd een vrijblijvend gesprek mogelijk waarna u kunt beslissen of deze therapie ook voor u een oplossing voor uw klachten kan bieden.

Als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen/acupunctuur, krijgt u een deel van de behandeling vergoed. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw polis. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Allergietherapie voor dieren
Ja, ook dieren last hebben van allergieën.

Heel veel van de ongemakken die dieren hebben zijn ontstaan door een allergische reactie. Honden of katten die angstig geworden zijn door bijv, vuurwerk. Honden die de hele dag blaffen, janken, overal plassen of het huis slopen omdat ze verlatingsangst hebben. Ook zijn er heel veel dieren die allergisch reageren op hun voeding. Paarden kunnen behandeld worden, voor bijvoorbeeld zomereczeem of mok.

Maar ook gedragsstoornissen kunnen behandeld worden
Door middel van deze therapie heb ik heel veel dieren op een pijnloze, non- medicatieve manier van hun klachten afgeholpen.