50 tinten…

Sorry, ik ga het niet hebben over de kleur grijs. Misschien volgende keer.

Maar, heb je ooit nagedacht over je gelaatskleur als graadmeter voor je gezondheid? Hoe je huidskleur precies kan aangeven hoe het met je vitaliteit gesteld is?

Dit geldt voor ons allemaal. Wereldwijd is dat voor iedereen hetzelfde.

Want 99% van ons DNA is bij iedereen gelijk. Alleen die ene procent van ons DNA die afwijkt, maakt het grote verschil. Hoewel ons DNA erg op elkaar lijkt, zien we er allemaal verschillend uit. Onze lichamen functioneren op dezelfde manier, maar we reageren allemaal heel verschillend.

En dat maakt ons uniek. Wist je dat je lichaam iedere dag aangeeft in welke unieke staat het die dag verkeert? Het enige dat je hoeft te doen is ernaar kijken.

Er zijn zoveel dingen die je huid je zal vertellen. Bijvoorbeeld of je uitgedroogd bent of niet, of je moe bent of uitgerust, of je gelukkig bent of ongelukkig enzovoort, enzovoort.

Waarschijnlijk kijk je iedere dag naar je huid en zie je verschil. Ik denk dat de meeste mensen zoiets denken als: ‘ hmm, misschien heb ik iets teveel gedronken gisteravond,’ of: ‘het eten was niet wat ik ervan had verwacht.’ Maar, ik bedoel eigenlijk meer de symptomen die je een indruk geven van hoe je al voor langere tijd met jezelf  bent omgegaan.

Zoals lijnen en rimpels. Die zijn gemakkelijker te zien en met een beetje hulp kan je je gezicht ‘lezen.’

Dat zijn de tekenen die het lichaam gebruikt om je te vertellen wanneer er iets gebeurd is dat je echt pijn gedaan heeft, of dat je beter op jezelf moet passen.

Ik zal later in een blog dieper op de details ingaan. Maar hier wil ik je erop wijzen dat je gezicht een open boek is en dat het je zal helpen gezond te blijven als je het goed leest.

Al onze organen weerspiegelen zich in ons gezicht.

19343F09-E29A-47D8-A254-E22A425B9D64.full

Deze kleine plattegrond geeft je indruk van het projectiegebied van onze organen. Die gebieden geven je een indicatie van de energetische toestand van de organen.

De verkleuring van de gezichtshuid in deze gebieden zijn een belangrijk teken. En natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe een gezonde huid er uit zou moeten zien.

Maar één ding is zeker: als de huid licht grijs oogt, is dat géén goed teken.

Tot zover,

Tot de volgende keer!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *